Home » Omgeving

Een uniek stuk natuur

Helemaal in het noordwesten van Overijssel, ingeklemd tussen Drenthe, Friesland en de Noordoostpolder ligt Nationaal Park Weerribben-Wieden. De natuur is er overweldigend, de historie is er rijk, de stilte is oorverdovend en de mensen zijn vriendelijk en gastvrij.

Wandelen & fietsen in NP Weerribben-Wieden

In Weerribben-Wieden wordt geleefd op de grens van water en land. Er wandelen en fietsen, is dan ook een unieke beleving. U wandelt en fietst door uitgestrekte bossen, langs stuwwallen en door het waterlandschap. Een aanrader: In het hoogseizoen vaart de WaterTaxi, die wandelaars en fietsers -met hun fiets- heen en weer brengt tussen Giethoorn, Jonen en Blokzijl. Onderweg vertelt de schipper over de regio. Met het fietsroutenetwerk bepaalt u gemakkelijk uw route. Het wandelroutenetwerk van de regio is in ontwikkeling.

Met de blik op de toekomst

Duurzaamheid staat in Weerribben-Wieden hoog op de agenda. Zo is het gebied het ‘thuis’ van vele zeldzame diersoorten, zoals de grote vuurvlinder en de otter, en zijn diverse accommodaties in de regio doende een Green Key certificering te behalen. De inspanningen op het gebied van duurzaamheid hebben een unieke combinatie van waarderingen opgeleverd: het Certificaat voor duurzaam toerisme (2009), diploma voor natuurbeheer in beschermde gebieden (2010) en de EDEN award (2010).

Meer informatie

Meer informatie over deze regio, evenementen en de leukste adresjes vindt u op www.visitweerribbenwieden.com